Wachtwoord van de Synology Nas vergeten

Ben jij het wachtwoord van de Synology Nas vergeten?

In dit artikel bieden we een oplossing als je het wachtwoord van de Synology Nas vergeten bent. Dat kan gebeuren als je zonder handige wachtwoordmanager werkt (zoals keepass). Alle Synology NAS apparaten hebben de functie om gereset te worden en daarmee het wachtwoord ook opnieuw instelbaar te maken. Dit kan niet via de software, maar moet via een knopje op het apparaat. De knop om dit te doen zit linksachter op het apparaat, daar vind je een heel klein gaatje waar je het uiteinde van een uitgevouwen paperclip in kunt stoppen. Het is een beetje omslachtig, maar anders zou de kat ook per ongeluk jouw NAS kunnen resetten. Dat wil je natuurlijk niet, doordat het zo moeilijk is kunnen je huisdieren geen schade aanrichten op jouw NAS.

NAS

Met het resetten van de NAS heb je 2 opties.

Optie 1: netwerkinstellingen en administrator account resetten

na 4 seconden de reset knop op de NAS ingedrukt te houden krijg je een klein geluidsignaal te horen. Laat de knop dan direct los.

Met deze functie reset u zowel het administrator account als de netwerkinstellingen.
Deze functie is handig voor als u het wachtwoord bent vergeten van uw eigen gebruikers account of als u de NAS niet kan vinden in het netwerk.

 

Optie 2:  NAS besturingssysteem resetten.

Als de reset knop 8 seconden ingedrukt gehouden wordt krijgt u nogmaals een geluid te horen, wordt het hele besturingssysteem van de NAS er opnieuw opgezet. Uw gegevens op de geïnstalleerde harde schijven worden hierdoor niet aangetast. Maar wij raden aan om altijd als u het besturingssysteem aangat passen toch een back-up te maken.

Bij deze optie worden alle instellingen binnen de NAS verwijderd. De NAS wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Wil je deze instructies nog een keer nalezen op de site van Synology, klik dan hier

 

Geef een reactie