Controleer of je inloggegevens zijn gestolen

controleer of uw inloggegevens zijn gestolen

Controleren of je email is gehackt

Controleer of je inloggegevens zijn gestolen

Politie.nl

Controleer of je inloggegevens zijn gestolen kan sinds vandaag  via de site van de Nederlandse politie
https://www.politie.nl/themas/controleer-of-mijn-inloggegevens-zijn-gestolen.html

Bovenstaande webpagina was eind juli even buiten gebruik vanwege teveel bezoek maar nu weer gewoon bereikbaar.

Have I been Pwned

Controleer ook jouw emailadres op HIBP:  https://haveibeenpwned.com. De kans is groot dat jouw e-mailadres ooit gehackt is want er staan ruim een miljard accounts op de site die via diverse (ook betrouwbare) bedrijven in handen van (criminele?) hackers zijn gekomen.

Pwned, wat is de verklaring voor deze naam?

De naam “Have I Been Pwned?” is gebaseerd op urban language of straattaal/internettaal waarin de ene nerd tegen de andere zegt: you’ve been owned , wat zoveel betekent als ik heb je computer/website/spel/applicatie/database etc overgenomen of gewonnen. Pwn is hiervan afgeleid, en de letters pw in plaats van o staan voor password, als je gepwned bent dan heeft iemand anders dus je wachtwoord in bezit gekregen.

Hoe bescherm ik mijn account?

Dat kan door twee factor authenticatie in te schakelen. Een wachtwoord is nooit echt veilig, ook niet een sterk wachtwoord. Belangrijke gegevens of accounts kun je dus niet meer beschermen met alleen een wachtwoord. Lees hier het artikel van ComputerZorg over twee staps authenticatie of tweestaps verificatie.

Disclaimer
Wij hebben de informatie in dit artikel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat bepaalde informatie verouderd, of niet (meer) correct is. ComputerZorg aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de aangeboden informatie.
 Bel de Nationale Computer Hulplijn via 0900 – 6789 000 (80cpm) voor professionele hulp!

742 thoughts on “Controleer of je inloggegevens zijn gestolen

Geef een reactie