Hoe herken je frauduleuze mails: een voorbeeld van voorschotfraude ..

Voorschotfraude wordt ook wel de Nigeria-fraude of 419-scam genoemd, “419” refereert aan de fraudesectie van het Nigeriaans strafboek met daarin de aanklachten en straffen voor fraude. Bij voorschotfraude wordt degene die opgelicht wordt gevraagd om een voorschot over te maken om vervolgens in de toekomst een grote prijs of erfenis te kunnen ontvangen. De grote prijs of erfenis komt nooit, maar de verzoeken om steeds grotere voorschotten blijven komen .. Hieronder een voorbeeld inclusief fraude-aanwijzingen.

………..

Mail van een onbekende

Van de heer Kevin Morgan

Een buitenlands mobiel nummer

Mobiel: +447024066404

Spelfouten

Complimenten van de dag, ik contact met u op voor een wederzijds voordelige zaken met geloven dat je me niet verraden aan het eind.

Er wordt een bank of bankrekening genoemd

Ik ben de heer Kevin Morgan; Regional Director, UBS Investment Bank plc, hier in Engeland. Tijdens de recente controle van de bankrekeningen en de diensten van onze bank; Ik ontdekte een buitenlandse bankrekening die niet zijn geopereerd voor een lange tijd. Na een discreet onderzoek, kwam ik erachter dat de eigenaar van dit account was een Amerikaanse heer

Er is iemand overleden

Cyril Kroos, een multi miljonair bedrijf Mogul die stierf als de orkaan Katrina weggespoeld zijn huis volledig in augustus 2005. Tot nu toe niemand weet over zijn bankrekening met UBS Investment Bank en mijn verder onderzoek bleek dat de overledene directe familie stierf ook in de

Er is veel geld te verdelen

tragedie. Deze rekening houdt GBP? 16,1 miljoen (zestien miljoen honderdduizend Britse Pond Sterling) alleen. Ik contact met u als buitenlander; om te regelen met u de overdracht van dit geld uit de rekening, voor onze volgende controle van de bankrekeningen. Als de bank management uit te vinden dat dit account is latent voor deze lange, zal het worden bevroren en het geld zal worden teruggegeven aan de bank schatkist, opgeëiste publieke middelen. Daarom wil ik u als de “Foreign Begunstigde” te staan.

Uw medewerking is nodig om het geld te ontvangen

Ik heb uw volledige medewerking om deze transactie uit te werken perfect, omdat de bank het management is klaar om de onmiddellijke betaling aan degene die als begunstigde van dit geld zou worden voorgesteld goedkeuren. Een perfecte overdracht strategie zou worden opgezet in uw naam juridisch, zodat niemand uw vorderingen zal verdenken. Met mijn positie en invloed hier; Dit geld zou opnieuw worden geprofileerd om uw voordeel en overgedragen naar een buitenlandse bankrekening / s u nomineren, maar met een garantie van u dat dit geld zal veilig in afwachting van mijn komst om mee te doen voor de beveiliging van mijn deel blijven in uw hechtenis. Voor uw betrokkenheid in deze deal,

U kunt onwaarschijnlijk veel geld verdienen aan deze transactie

krijgt u 40% van het totale bedrag.

Als u nu acuut tot actie overgaat

Gelieve onmiddellijk te overwegen dit aanbod en stuur mij uw informatie als volgt:

je volledige naam,

uw contact adres,

Uw directe mobiele telefoon Aantal

je geboortedatum,

tot herprofilering van het fonds te starten om uw naam als de erfgenaam begunstigde. Voel je vrij om mij te bellen voor verdere besprekingen en advies over wat er van je verwacht wordt.

Top secret, spreek met niemand over deze unieke kans om snel rijk te worden …

Ik reken op uw gevoel van geheimhouding en vertrouwelijkheid, om risicovolle blootstelling te vermijden, gezien de gevoeligheid en de omvang van dit project.

En tot slot, nog meer spelfouten

Ik ben angstig kijken uit naar uw dringende reactie.

 

Beste wensen,

De heer Kevin Morgan

Regional Director,

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Heeft u twijfels over een mail die u heeft gehad, en wilt u laten beoordelen of het een echte mail is en geen poging tot oplichting? Neem dan contact op met de helpdesk van ComputerZorg. (www.computerzorg.nl)

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_scam

Geef een reactie