Samsung (MTP) apparaat niet herkend (Code 52 handtekening)

Wij hebben de informatie op deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan het voorkomen, dat bepaalde informatie verouderd of niet (meer) correct is. ComputerZorg aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de aangeboden informatie. Bel 0900 – 6789 000 (80cpm) voor professionele hulp!

Symptomen
– Samsung apparaat wordt niet herkend
– MTP apparaat wordt niet herkend
– Code 52 Digitale handtekening kan niet worden gecontroleerd

Bij het installeren van de telefoon krijg je in apparaatbeheer het volgende te zien:

samsung

Oplossing
1 Eerst ga je kijken welk certificaat niet gecontroleerd kan worden, dat doe je door naar stuurprogramma te gaan en dan te klikken op details van stuurprogrammabestand.

Hier zie je de stuurprogramma bestanden en ook degene die geen certificaat heeft. Degene zonder certificaat logo ervoor is degene die je moet hebben, in dit geval winusb.sys. Je ziet ook het padnaam waar het bestand zonder certificaat staat.

2 Dit bestand moeten we vervangen door winusb.sys met een certificaat. Kopieer  vanuit een computer waar dit probleem niet op is het bestand uit de directory en plak het in dezelfde directory.

3 Dan is het probleem nog niet opgelost. We moeten namelijk ook het inf bestand kopieren. Dit doe je uit de map C:\Windows\INF

4 Vervolgens is het belangrijk dat je uit de C:\Windows\Winsxs  map ook de juiste bestanden kopieert.

5 Als dit gedaan is kan je de hardware opnieuw installeren via het configuratiescherm.

Geef een reactie