Bureaubladachtergrond aanpassen lukt niet

Probleem: bureaubladachtergrond aanpassen werkt niet in Windows 10.

Lukt het niet om een afbeelding in te stellen als achtergrond in Windows 10? Dat komt vaker voor en wij hebben hieronder een oplossing voor je in een stappenplan. Volg de stappen en zorg dat het bureaubladachtergrond aanpassen weer zonder problemen lukt.

bureaubladachtergrond aanpassen

De standaard afbeelding die ingesteld is als bureaubladachtergrond in Windows 10

Oplossing

  1. Klik op Start en plak de volgende tekst in het zoekveld en druk daarna op Enter:      %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\
  2. Rechtermuisklik op het bestand TranscodedWallpaper.jpg, en klik daarna op Naam wijzigen.
  3. Verander de naam van het bestand naar TranscodedWallpaper.old, en klik daarna op Ja wanneer je een vraagvenster krijgt.
  4. Als je het bestand slideshow.ini ziet staan, dubbelklik op dit bestand. Slideshow.ini zou dan moeten openen in Kladblok. Selecteer alle tekst in het bestand slideshow.ini als er er tekst in staat, en klik daarna op Delete op je toetsenbord.
  5. In het bestandsmenu, klik op Opslaan.
  6. Sluit Kladblok.
  7. Sluit het Windows Verkenner window, en browse naar het bestand dat je als achtergrond afbeelding wil instellen.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Als bureaubladachtergrond gebruiken.
  9. Kijk op de site van Microsoft voor meer informatie over de bureaubladachtergrond. Je kunt daar meer informatie vinden over hoe je het uiterlijk van je bureaublad kunt verfraaien.

Als deze oplossing niet werkt, hebben we nog een aantal andere mogelijke oplossingen die we kunnen proberen, bel de helpdesk voor meer informatie op 0900 – 6789 000.

Wij hebben de informatie op deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan het voorkomen, dat bepaalde informatie verouderd of niet (meer) correct is. ComputerZorg aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de aangeboden informatie. Bel 0900 – 6789 000 (80cpm) voor professionele hulp!

Is je probleem opgelost en wil je nog eens op een filmpje bekijken hoe je jouw bureaubladachtergrond kunt aanpassen, bekijk dan onderstaand filmpje.

Geef een reactie