5 tips voor optimaal klantcontact

Hoe staan wij jou te woord aan de telefoon? Wij proberen onderstaande punten te gebruiken als we contact hebben met klanten.

  1. Laat je eigen standpunt even los en probeer dingen te zien vanuit het perspectief van de andere persoon. In de meeste gevallen is de klant niet opzettelijk onbeleefd, onvriendelijk of onredelijk. De klant reageert op de situatie met de kennis die hij of zij op dat moment heeft. De eerste stap is om jezelf in hun schoenen te verplaatsen.
  2. Bevestig het perspectief van de andere persoon. Maak een poging om echt te begrijpen waarom iemand boos of geïrriteerd is. Je hoeft niet in te stemmen, maar in ieder geval erkennen dat zij een goede reden kunnen hebben om boos te worden.
  3. Controleer je eigen houding. Ben je bezig de belangen van iedereen in balans te brengen of met winnen of gelijk hebben?
  4. Niet alleen horen, maar luisteren. Zorg ervoor dat je echt luistert naar elk woord van de klant met inbegrip van de toon van de stem. Let op verbale aanwijzingen dat je op het juiste spoor zit en je de klant straks tevreden achter kunt laten.
  5. Vraag de klant naar succes. Wat hoopt de klant te bereiken? De eenvoudigste manier om succes van de klant te definiëren is om ze te vragen succes te definiëren in duidelijke woorden. Verwijder eventuele verwarring en begint te werken in de richting van het einddoel.

Met deze tips worden wij beter en makkelijker aanspreekbaar doordat we meer betrokken en geïnteresseerd zijn, wie weet  heb jij er ook wat aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *