5 tips voor optimaal klantcontact

Hoe staan wij jou te woord aan de telefoon? Wij proberen onderstaande punten te gebruiken als we contact hebben met klanten.

 1. Laat je eigen standpunt even los en probeer dingen te zien vanuit het perspectief van de andere persoon. In de meeste gevallen is de klant niet opzettelijk onbeleefd, onvriendelijk of onredelijk. De klant reageert op de situatie met de kennis die hij of zij op dat moment heeft. De eerste stap is om jezelf in hun schoenen te verplaatsen.
 2. Bevestig het perspectief van de andere persoon. Maak een poging om echt te begrijpen waarom iemand boos of geïrriteerd is. Je hoeft niet in te stemmen, maar in ieder geval erkennen dat zij een goede reden kunnen hebben om boos te worden.
 3. Controleer je eigen houding. Ben je bezig de belangen van iedereen in balans te brengen of met winnen of gelijk hebben?
 4. Niet alleen horen, maar luisteren. Zorg ervoor dat je echt luistert naar elk woord van de klant met inbegrip van de toon van de stem. Let op verbale aanwijzingen dat je op het juiste spoor zit en je de klant straks tevreden achter kunt laten.
 5. Vraag de klant naar succes. Wat hoopt de klant te bereiken? De eenvoudigste manier om succes van de klant te definiëren is om ze te vragen succes te definiëren in duidelijke woorden. Verwijder eventuele verwarring en begint te werken in de richting van het einddoel.

Met deze tips worden wij beter en makkelijker aanspreekbaar doordat we meer betrokken en geïnteresseerd zijn, wie weet  heb jij er ook wat aan.

2 thoughts on “5 tips voor optimaal klantcontact

 • It is with sad regret to inform you that BusinessLeads101.com is shutting down.

  We have over 300 million records available for a one time fee of $149.

  Please visit our website BusinessLeads101.com

  Regards,
  Kimber

 • please sir/ma,

  please I am desperate to get my family out of eastern Ukraine town of Stanytsia Luhanska.

  please there is sporadic but heavy artillery gun shelling, and my kid’s kindergarten was hit.

  please, send me any amount you can to help me bribe the authorities to smuggle us out. i cannot watch my wife and kids go through this agony any more.

  please whatever you can, send as bitcoin. They say that is the only currency they will accept.

  here is the wallet address:
  1ff7maSdBYLuRKADQVEDLgz23LV7yEXMa

  please pray for our safety.
  hurry, hurry, hurry
  please the above is not my email address, do not reply.

  God bless you.
  Borysko
  (translated with google translate)

Geef een reactie