30 mei 2016

Windows Live mail 2012 kan niet meer verbinden

Microsoft maakt een finale omslag naar online mail afhandeling waardoor zelfs het eigen mailprogramma (Windows Live mail 2012) niet meer goed werkt om mail af te handelen. Dat is ook goed, want een lokaal systeem kan minder goed worden onderhouden door de software-fabrikant. Online kunnen de nodige updates direct doorgevoerd worden. E-mailaccounts die eindigen op @outlook.com, @hotmail.com, @live.com of @msn.com werken op basis van Outlook.com. De laatste maanden wordt Outlook.com geüpgraded naar een nieuwe infrastructuur die uw ervaring met e-mail en de agenda vernieuwt en zorgt voor verbeterde prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid.

Windows Live Mail 2012

Hotmail.com, outlook.com en live.com werken niet meer met Windows Live Mail 2012

Ook andere veelgebruikte e-mailaccounts van Gmail, Yahoo, enzovoort zullen in de toekomst niet meer gebruikt kunnen worden in lokaal geïnstalleerde mailsystemen omdat de veiligheid en betrouwbaarheid door tussenkomst van lokale software verminderd wordt.

Windows Live Mail 2012 maakt geen verbinding met Outlook.com

omdat Windows Live Mail 2012 de moderne synchronisatietechnieken van het nieuwe Outlook.com niet ondersteunt. Upgrades voor uw Outlook.com account beginnen eind juni 2016.

Maak u geen zorgen, u blijft toegang houden tot de bestaande e-mailberichten, contactpersonen en agendagegevens die momenteel in de Windows Live Mail 2012-toepassing op uw computer zijn opgeslagen. Als u echter toegang wilt krijgen tot nieuwe e-mailberichten, nieuwe agendagebeurtenissen en nieuwe contactpersoonsgegevens van uw Outlook.com-account, moet u overschakelen naar een van de hieronder genoemde alternatieven.

Beschikbare alternatieven:

Hier zijn enkele alternatieven die u kunt gebruiken wanneer de Windows Live Mail 2012-toepassing geen verbinding meer maakt met uw Outlook.com-account.

Outlook.com gebruiken via een webbrowser

Ga naar www.outlook.com met een van de bekende webbrowsers en voer uw e-mailadres en wachtwoord voor @outlook.com, @hotmail.com, @msn.com of @live.com in om in te loggen en uw e-mail, contactpersonen en agendagegevens te beheren.

De Mail-app in Windows gebruiken

De ingebouwde Mail-app van Windows is de aanbevolen vervanger van de Windows Live Mail 2012-toepassing. Dit is ook de e-mailtoepassing die vandaag de dag het meest wordt gebruikt door Outlook.com-gebruikers. De app is ontworpen voor het nieuwe Outlook.com, biedt een modernere interface die geschikter is voor touchscreens en op elegante wijze wordt geïntegreerd in het Windows-platform. De Mail-app is vooraf geïnstalleerd in Windows 8.1 en Windows 10. De Mail-app op Windows is gratis, net als de Windows Live Mail 2012-toepassing.

Een alternatief lokaal mailsysteem gebruiken

Een voorbeeld is Thunderbird van Mozilla, maar wij van ComputerZorg adviseren u om voortaan uw mail te lezen in een webbased systeem zoals op outlook.com of als u een gmail account heeft via gmail.com.

Advies nodig: bel dan de Computer Hulplijn van ComputerZorg op 0900 – 6789 000