Aero Glass in Windows 10

Waar is mijn Mooie Aero Glass gebleven?

Windows 10
In principe heeft Microsoft Aero Glass verwijderd uit Windows 10. Sommige gebruikers waren erg gehecht aan dit grafische onderdeel en willen de functie toch graag weer activeren in Windows 10. In dit artikel gaan we in op de aanwezigheid van Aero Glass in verschillende versies van Windows. Het is mogelijk om Aero Glass weer te activeren in Windows 10,  dus als je Aero Glass weer terug wilt, klik dan op de volgende link voor instructies http://www.makeuseof.com/tag/get-aero-glass-theme-windows-10/

 

 

aero glass

Aero Glass

Windows 8
Aero is verdwenen, nou ja, bijna verdwenen. Er zijn nog wel een aantal glass-achtige features beschikbaar in Windows 8. Hardware acceleratie, Window animaties, Aero peek,  Aero snap, Live Taakbar pictogrammen en Aero shake zijn nog wel beschikbaar, meer info vind je onder deze (Engelstalige) link . Flip 3D is verwijderd vanaf Windows 8.

Windows 7
De grafische functies van Windows Vista zijn vooral terug te vinden in het Aero Glass thema. Dit glasachtige thema heeft standaard de kleur blauw maar dit kan gewijzigd worden in één van de zeven kleuren of een eigen kleur.

Als je aanpassingen aan het thema wilt maken, klik dan ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop en klik vervolgend op de optie “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. In het scherm dat dan verschijnt klik je onderaan op de optie “Kleur en vormgeving van vensters”.
In het overzicht van de verschillende kleuren dat dan in beeld komt, kun je op een gewenste kleur klikken om meteen te zien hoe het eruit zou zien. Ook is hier de doorzichtigheid van randen uit te schakelen via de optie “Doorzichtigheid inschakelen”.

Als je de gewenste kleur hebt gevonden, klik je op OK en je keuze wordt dan meteen toegepast. Als je echter zelf een kleur wilt kiezen kies dan voor de optie “Kleurenmixer”. Door de ‘schuifjes’ op en neer te bewegen kun je zelf een kleur mixen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *